BOENDE

I Åre finns ett stort urval av boenden, allt från mysiga vandrarhem med personlig atmosfär, lägenheter med ski in ski out-läge till hotell med vita lakan och linnedukar, stora frukostbufféer och mat i världsklass. Eller varför inte testa att bo i en igloo mitt i skidsystemet? Oavsett vad just du föredrar erbjuder Åre boende som passar alla.

Skistar

Skistar har många olika alternativ för både stora och små sällskap i Åre, Duved, Tegefjäll och Björnen. Här kan du boka:

— Weekend tors–sön
— Kortvecka sön–tors
— Vecka sön–sön eller lör–lör

De har även fina paketerbjudanden i samband med den alpina världscupen. Gå
vidare till Skistar.com för att hitta det boende som passar just dig.

Bokningssajter

Åre Destination (hotell, lägenhet, stuga)
Mitti Åre (lägenhet, stuga)
Destination Fjällen (lägenhet, stuga och aktiviteter)
This is Åre (lägenhet, stuga, villa)
Stugknuten (lägenhet och stuga)
Booking.com
Airbnb

Camping

Var ska jag bo?

Åre By
Nära till allt. Enkelt att ta sig både till arenan, lift, restauranger och aktiviteter i byn.

Duved
Duved ligger cirka 10 km väster om Åre. Skidsystemet sitter ihop med Tegefjälls skidområde och du tar dig enkelt mellan på både skidor och med skidbuss. Transport till och från Åre by är enkelt med skidbuss som går hela dagen och en stund på kvällen. Skidbussen är gratis för dig med SkiPass. I Duved finns en mataffär och några restauranger.

Tegefjäll
Tegefjäll hittar du cirka 5 km väster om Åre by. Skidsystemet sitter ihop med Duveds skidområde. Skidbussen som är gratis för dig med SkiPass tar dig till och från Åre by, både på dagen och en stund på kvällen. Det finns en liten mataffär och en restaurang i Tegefjäll.

Björnen
Björnen ligger cirka 5 km öster om Åre. För att ta dig mellan Åre och Björnen kan du antingen ta dig via liften (9-16:30) eller åka skidbuss. Fokus i pisten ligger på barnen, med lekområden, lite snällare backar och sagoskog i Björnenlandet.  Det finns ett litet antal restauranger samt en liten mataffär.

Edsåsdalen
Lugn och naturupplevelser väntar dig i Edsåsdalen som ligger 20 minuters bilfärd från Åre. Det finns ett liftsystem med 5 liftar och 11 nedfarter samt många mil längdspår. En restaurang samt en mataffär finns i Edsåsdalen.

Trillevallen
Trillevallen ligger cirka 25 minuters bilfärd från Åre. Skidsystemet består av 8 liftar och 21 nedfarter. Längdspår för alla nivåer finns lättillgängliga. Det finns några olika restauranger att välja mellan med jämtländska specialiteter, svensk husmanskost och hamburgare.  

Vålådalen
35 minuter från Åre by ligger Vålådalen med storslagen natur direkt utanför dörren. Atmosfären är gemytlig och harmonisk. Här finns längdspår direkt utanför dörren samt ett mindre skidsystem.

Transport till
och från Åre

Tåg
Det är hållbart, enkelt och bekvämt att åka tåg till Åre. Du anländer mitt i byn med gångavstånd till allt; arenan, backar, restauranger och shopping. För att effektivisera din restid kan du välja att ta nattåget från till exempel Stockholm eller Göteborg. Vakna upp i Åre efter en god natts sömn, börja med härlig frukostbuffé på något av de närliggande hotellen eller caféerna och du har en perfekt start på din Årevistelse.

Enklast bokar du din tågresa på sj.se

Flyg
Åre/Östersund
Den flygplats som ligger närmast Åre är Åre/Östersund Airport, 86 km från Åre. För information om vilka destinationer du kan flyga från, gå in på Swedavia. Där kan du även hitta information om hur du tar dig från flygplatsen till Åre; förbokad flygtransfer, taxi eller hyrbil.

Trondheim/Vaernes (Norge)
Trondheim Airport ligger 135 km från Åre. Det är cirka två timmars bilresa för att komma till Åre (viss hänsyn får tas till vädret dock, kan ta lite längre tid om det har snöat eller blåser hård vind).  Avinor har all information du behöver gällande destinationer, transfer samt avgångar och ankomster.

Buss
Du kan åka buss inom länet med Länstrafiken. Det finns ett flertal hållplatser från Björnen (E14) till Duved så du kan hoppa av där det passar dig bäst. Se tidtabell på Länstrafiken Jämtland.

Bil
Vi förespråkar andra alternativ än bil men om du ändå behöver ta bilen till Åre och har plats över, gör miljön och någon annan en tjänst och erbjud dina tomma platser till andra resenärer. Det blir billigare och du får sällskap på köpet. Det finns till exempel en Facebook-grupp för just detta ändamål där du kan hitta medresenärer som heter ÅRE-bilkollektiv.

Behöver du boka bil? Boka via vår partner Europcar här

Tänk på vinterföre och beräkna lite extra körtid till Åre. För att beräkna din resrutt, använd GPS eller karttjänsten i din smartphone.