Biljetter & Info

Vi vill tillsammans med dig kicka igång vårskidåkningen med en byfest under damernas världscup. Var med och skapa en byfest tillsammans med oss i Åre mellan 12–14 mars 2020 i en oslagbar miljö, där bykänsla förenas med en urban puls. Med fjällen som kuliss är Åre rustat för en Världscups-fest!

Köp biljett

Kom och titta live på de snabbaste kvinnliga alpina åkare från hela världen återvända till Åre, för att slåss om pallplatserna i Audi FIS Ski World Cup.
Nedan finns information om de olika biljettyperna, arenaområdet och direktlänkar till biljettförsäljningen. Området öppnar två timmar innan tävling och håller öppet en timme efter avslutad tävling.

Köp biljett här

Datum

11/3 Onsdag
Signering med tävlingsåkare 19.00 (Holiday Club)
Presentation av tävlingsåkare 19.15 (Holiday Club)

12/3 Torsdag: Parallellslalom

Kval: 15.30
Final: 18.25

13/3 Fredag: Storslalom
Första åket: 14.00
Andra åket: 17.00

14/3 Lördag: Slalom
Första åket: 10.30
Andra åket: 13.30

Biljettyper

Välj mellan entrébiljett som ger tillträde till läktarplats, ståplats eller VIP-biljetter till våra unika VIP-områden Bystugan VIP eller Bystugan Lounge.

Inne på området kommer det finnas aktiveringar som passar alla åldrar.
Bland annat så hittar ni i år:
• ”Kids corner” är barnområdet som är uppbyggd med en mindre pulkabacke, minipark för de yngre och gott häng för hela familjen. Med en bra placering kan ni samtidigt se tävlingarna som är tätt intill detta område.

• Valle, Skisatars maskot, kommer vara på plats på arenan under tävlingarna. (För secifika tider, besök Skistars app under v.11 på kategori "Aktiviteter")

• Barområde som kommer finnas i anslutning till Arenahuset och målområdet. Där det kommer serveras varm och kall dryck och enklare mat.

• VIP-områdena bjuder på fantastisk mat och dryck i hög kvalitét från våra lokala krögare Bergstugan och Svartberget. I en härlig miljö med liveband och gott häng är detta bästa placering för att samtidigt se tävlingarna precis ovanför i backen. (Vip-biljett krävs)

• I anslutning till VM8:an kommer ett Produkttest finnas, där Hanssons från Åre by ställer ut produkter för test. Missa inte att testa skidor eller snowboard och ta några härliga åk i backen för att sedan stanna i arenaområdet och se tävlingarna.  

Tillgänglighet

World Cup Åre 2020 ska vara tillgängligt för alla. Vi arbetar för utökad tillgänglighet på National arenan för att alla ska ha en möjlighet att uppleva damernas alpina världcupsttävlingar live.

Biljetter för:
Speciella behov: Vanlig entrébiljett.
Rörelsehinder/Behov av rullstolsplats: Balkongplats (entrébiljett). 

• Ordinarie biljettpris gäller.
• Ledsagare går in gratis och utan biljett i sällskap med den funktionshindrade.

För eventuella frågor och den bästa servicen vi kan ge, vänligen kontakta eller föranmäl din ankomst till:
volunteer@worldcupare.com

Entré

Entrébiljett:
Detta ger dig tillträde till tävlingsarenan, aktiveringar som finns inne på området och du kan välja mellan ståplats och läktarplats.

Pris:
1 dag: 80kr
3 dagar: 150kr
Gratis för barn upp till 15 år och seniorer.

VIP-Biljetter
Under alpina världscupshelgen kommer det finnas två stycken VIP-paket:
Bystugan VIP och Bystugan Lounge.
Se nedan vilket paket som passa dig och dina vänner bäst.

Bystugan VIP:
Med fjällen och Åre by i kulisserna kommer Bystugan VIP vara en plats för alla. På etage 1 i Arenahuset hittar du Bergstuga VIP och där inne kommer tävlingarna sändas live på stor TV-skärm. Sköna soffgrupper och lokalbryggd dryck ger en trevlig hemmakänsla. Barhäng i kombination med musikunderhållning gör detta till en VIP som passarför alla.

Pris: 895 kr/dag

I biljettpriset ingår:
• 3 rätters-buffé från Bergstugan med råvaror och inspiration från Jämtland,
• 2 stycken lokalbryggd öl från Svartberget eller vin (alkoholfria alternativ finns).
• Entré till tävlingsarenan.

Bystugan Lounge:
I Bystugan Lounge finns den sportiga och företagskänslan med bästa utsikten övermålområdet. På etage 2 i Arenahuset hittar du denna VIP där dryck från Svartberget och gott tilltugg serveras. Tillsammans med likasinnade personer kan ni uppleva damernas världscup och samtidigt få en högklassig
VIP-upplevelse. 

Pris: 1295 kr/dag

I biljettpriset har du tillgång till allt som ovannämntför Bystugan VIP och även:
• Unikt VIP-område inomhus med utsikt över hela tävlingsområdet.
• Tilltugg och dryck från Svartberget
• Exklusiv tillgång till balkong på etage 2, för bästa utsikt övermålområdet. 

*All mat serveras i VIP-området Bystugan VIP.

Vi har valt att arbeta med lokala krögare, Fröå Bergstuga och Svartberget som har en unik anknytning till Åre. 

Fröå Bergstuga:

Maten lagas avkrögarparet Johnny & Karolina från Åre som båda har arbetat på stjärnkrogar nationellt och internationellt. Maten lagas från grunden med lokala råvaror och de kommer bjuda på vällagad husmanskost med en grund attvärna om svensk mattradition. Maten serveras på ett vackert buffébord i form av3 rätters a la carte.  

Svartberget:

Fjällbryggeriet Svartberget har Skandinaviens högst belägna bryggeri med placering i Åre. Drycken bryggs i källaren på en av Åres högsta toppar och det är ölen som kommer att serveras i våra VIP-områden.

Köp Biljett här

Köp din biljett här

Du kan även kicka på en specifik dag för att köpa din biljett.
12/3 Torsdag
13/3 Fredag
14/3 Lördag

Biljetter går att köpa på plats. Endast Kort eller Swish-betalning.

Återköp:
Återköp av betald biljett medges ej. Återköp vid inställda tävlingar:

Återbetalning av biljettkostnad sker om en tävlingsgren ställs in, inte om den aktuella tävlingen flyttas till en annan starttid eller dag. VIP-biljetter återbetalas ej. Vi erbjuder hela VIP-paketet även vid inställd/flyttad tävling, VIP-biljett fungerar som Entrébiljett om tävlingen blir flyttad till en annan dag.  
Beloppet som återbetalas är biljettkostnaden efter att serviceavgift, administrativa avgifter och eventuella distributionsavgifter dragits av.